Címlap Szekció blog
Szekció blog elrendezés példa (GYIK szekció)
Az én nyelvemen telepítettem, de a kiszolgáló oldal továbbra is angol PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. augusztus 11. hétfő, 17:18

A kiszolgáló oldalnak több fordítása létezik, alapértelmezésként viszont ez a nyelv nem telepíthető. Ha a saját nyelvén kívánja használni az adminisztrációs felületet, akkor szerezze be a nyelvi csomagot, és telepítse a bővítménytelepítővel. Ezt követően a Bővítmények menüben válassza a Nyelvkezelő parancsot, és állítsa be alapértelmezettként az Ön nyelvét. Azonnal megtörténik a kiszolgáló oldal szövegeinek lefordítása.

Az adminisztrációs kiszolgáló oldalhoz hozzáférési jogokkal rendelkező felhasználók személyes adataik paraméterei közt választhatják ki az általuk beszélt nyelvet.

A nyelvi kiegészítők és a Joomla! honosított változatainak remek lelőhelye a JED Joomla! frdítások kategóriája.

Módosítás dátuma: 2008. augusztus 11. hétfő, 17:18
 
Hová tűntek a mambotok? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. augusztus 11. hétfő, 09:17

A mambotokat átneveztük beépülő modulokká.

A mambotokat a Mamboban vezettük be, és beépülő modul logika jellegű lehetőségeket nyújtottak a webhely tartalmának kezeléséhez. A Joomla! 1.5-ben a beépülő modulok sokkal több képességgel rendelkeznek, mint a mambotok. A beépülő modulok keretrendszer szinten is ki tudják bővíteni a funkcionalitást.

Módosítás dátuma: 2008. augusztus 11. hétfő, 09:17
 
Milyen követelményei vannak a Joomla! 1.5 futtatásának? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. augusztus 11. hétfő, 00:42

A Joomlának PHP-re, egy kiszolgáló oldali programozási nyelvre van szüksége. A PHP-nek számos operációs rendszerre telepíthető változata van. A PHP-n kívül szükség van egy webkiszolgálóra. A Joomlát az Apache webkiszolgálókra optimalizáltuk, de más webkiszolgálókon is futtatható, mint a Microsoft IIS, amihez csak a PHP és a MySQL további konfigurálására van szükség. A Joomla! egy adatbázistól is függ, ehhez jelenleg csak a MySQL-t használhatja.

Sokan saját tapasztalatból tudják, hogy nem könnyű az Apache webkiszolgáló telepítése, amit tovább nehezít a MySQL, a PHP és a Perl integrálása. A XAMPP, a WampServer és a MAMP könnyen telepíthető disztribúciók, tartalmazzák az Apache-ot, a MySQL-t, a PHP-t és a Perlt Windows, Mac OSX és Linux operációs rendszerhez. Ezeket a csomagokat csak nem nyilvános kiszolgálókon a localhost telepítéséhez adják ki.

A minimális verziókövetelmények az alábbiak:

  • Apache 1.x vagy 2.x
  • PHP 4.3 vagy újabb
  • MySQL 3.23 vagy újabb

A legfrissebb minimális követelmények részleteit a magyar nyelvű Joomla! Wikiben és a fórumban tekintheti meg.

Módosítás dátuma: 2008. augusztus 11. hétfő, 00:42
 
Hova tűntek a telepítők? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. augusztus 10. vasárnap, 23:16
A továbbfejlesztett telepítőt a Bővítmények menüben találja. A Joomla! 1.5-nél régebbi verziókban telepítés esetén ki kellett választani az adott bővítménytípust, és a társított telepítőt kellett használni, a Joomla! 1.5-ben csak a feltöltendő bővítményt kell kiválasztania, és megnyomnia a Telepítés gombot. A telepítő elvégzi a munka oroszlánrészét.
Módosítás dátuma: 2008. augusztus 10. vasárnap, 23:16
 
A MySQL adatbázisom nem támogatja az UTF-8 kódolást. Jelent ez problémát? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2008. augusztus 07. csütörtök, 09:30
Nem. A 4.1-nél régebbi MySQL verzióknak nincs saját UTF-8 támogatásuk. A Joomla! 1.5-öt azonban felkészítettük a lefelé kompatibilitásra, és régebbi adatbázisok esetén is tudja használni az UTF-8 kódolást. Hagyja, hogy a telepítő gondoskodjon a beállításokról, és nem kell semmit sem változtatnia az adatbázison (karakterkészlet, egybevetés vagy bármi más).
Módosítás dátuma: 2008. augusztus 07. csütörtök, 09:30
 
«ElsőElőző123KövetkezőUtolsó»

1. oldal / 3
Hirdetés
Copyright © 2024 Talentum Kft. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete